Overslaan en naar de inhoud gaan
Elektromecanicien aan het werk.

Word jij ook elektromecanicien?

We zoeken voortdurend naar nieuwe elektromecaniciens. Het is een echt knelpuntberoep geworden en we vinden er nog nauwelijks.

Dus moesten we op zoek naar een creatievere oplossing. We slaan daarom de handen in elkaar met VDAB, HR Rail en NMBS en gaan zelf op zoek naar nieuwe collega's die het vak willen leren.

Wat gaan we doen?

Samen met de VDAB zullen we de bestaande opleiding elektromecanicien herwerken en verfijnen. De opleiding wordt afgestemd op onze noden. We organiseren nog 3 infosessies en er is een preselectie. Daarna zullen de enthousiastelingen kunnen starten aan een opleiding van 4,5 maand inclusief een stage op de werkvloer van 3 weken. De opleiding start in november 2019. We hopen tegen maart 2020 een tiental kandidaten te vinden die bij ons of bij NMBS aan de slag kunnen in Antwerpen-Noord of in de Centrale Werkplaats van Mechelen.
 
Eind augustus was er al een eerste infosessie in Antwerpen-Noord. En dat was een groot succes want maar liefst 15 geïnteresseerden kwamen opdagen. Er volgen nog 3 infosessies. Ben jij geïnteresseerd? Schrijf je dan zeker in. Ken jij mensen die geïnteresseerd zijn in techniek maar nog niet de juiste opleiding hebben? Vertel hen dan over deze unieke kans!
 
De volgende sessies in Antwerpen vinden plaats op:

  • 9 september
  • 23 september
  • 7 oktober

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.