Overslaan en naar de inhoud gaan

Ekeren - Vernieuwing brug Statiestraat

Wij vernieuwen de brug van de Statiestraat in Ekeren. Deze brug heeft namelijk het eind van zijn levensduur bereikt. Om deze werken uit te kunnen voeren, zonder het treinverkeer langdurig te onderbreken op deze belangrijke goederenas (L27A), moet er eerst een tijdelijke omleiding voor het treinverkeer aangelegd worden langs de bestaande sporen.

Locatie

De brug van de Statiestraat in Ekeren

Planning

Begin: midden februari 2022
Eind: midden 2025

Planning van de werken

  • Het plaatsen van de werfkeet en de werken voor tijdelijke omleiding starten begin februari 2022 en duren tot midden 2023.

  • Nadat het omleidingsspoor is gebouwd, wordt de oude brug afgebroken en een nieuwe gebouwd. We hopen de nieuwe brug in gebruik te kunnen nemen midden 2025.

  • 2023-2024: Wij werken verder aan de vernieuwing van de brug van de Statiestraat in Ekeren, tussen Schriek en Bist. Ook schieten we bovenleidingsmassieven uit aan het werkplatform Schriek, plaatsen we beschoeiingswanden ter hoogte van de bovenleidingsmassieven tussen de Statiestraat en Bist en aan de intredeput ter hoogte van het tractieonderstation aan de Statiestraat.

Wat is de impact van deze werken?

  • Omdat we de sporen slechts beperkt buiten dienst kunnen stellen en omdat de veiligheid op elk moment verzekerd moet blijven zal er naast overdag soms ook ‘s nachts en tijdens de weekends gewerkt worden.
  • Omwille van het gebruik van zware machines zullen deze werken geluidshinder met zich meebrengen.
  • Werfverkeer in de buurt van de werf.
  • Eventuele hinder ’s nachts van de werfverlichting.
  • De aanvoer van materiaal zal grotendeels via spoor gebeuren. Dit wil zeggen dat er op verschillende locaties langs het spoor laadwerken zullen plaatsvinden.

We danken je voor je begrip en geduld. Onze teams stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat we de werkplanning moeten herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing die we meegeven steeds indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.

We zoeken nieuwe talenten!

Elke dag werken we samen aan een veilig, kwalitatief en modern spoornet. Dat is onze bijdrage aan een duurzame mobiliteit voor de samenleving.

Kom werken bij een menselijk en stabiel bedrijf met tal van opleidings- en doorgroeimogelijkheden: jij bent ondernemer van je eigen carrière. Meer weten > werken bij ons