Overslaan en naar de inhoud gaan

Storm Eunice: treinverkeer wordt stilgelegd in groot deel van Vlaanderen

Omdat de storm Eunice over België trekt, hebben wij besloten het verkeer op een deel van het spoornet te onderbreken en de snelheid van de treinen op de rest van het net te beperken.

Door het extreme noodweer wordt het treinverkeer op een deel van het spoornet in Vlaanderen van 14u00 tot 18u00 onderbroken en wordt de snelheid van de treinen op de rest van het net beperkt tot 80 km/u. We hopen het treinverkeer na 18u00 geleidelijk aan opnieuw te kunnen herstellen.

Hoe kan jij ons helpen?

Woon je naast een spoorweg? Volg dan onderstaande aanbevelingen!

  • Zorg ervoor dat er geen voorwerpen uit je tuin kunnen worden weggeblazen: berg speelgoed, tuinmeubelen, trampolines en ander mobiel materiaal op een veilige plaats op. Vergeet niet om dekzeilen goed vast te maken!
  • Als het afval in je straat wordt opgehaald, zet het afval dan zo laat mogelijk buiten en laat geen lege vuilnisbakken buiten staan.
  • Staan er bomen in je tuin? Controleer hun takken regelmatig, zaag loshangende takken en takken die dreigen te vallen af en verwijder ze uit je tuin.

Meer info 

Onze teams staan paraat 

Sinds de stormwaarschuwing staan onze collega’s klaar om snel te kunnen ingrijpen en bijkomende storingen op ons spoornet zo veel mogelijk te beperken. We danken hen voor hun inspanningen om het voor ons allemaal veilig te houden!

Infrabel verontschuldigt zich tegenover iedereen die mogelijk nadelen ondervindt door de laattijdigheid van deze beslissing. Samen met de operatoren stellen wij alles in het werk om het verkeer veilig te hervatten en de spoorwegklanten in deze situatie adequate zorg te bieden.