Overslaan en naar de inhoud gaan

Je vriendengroep kan sporen van Infrabel bevatten 

Infrabel, dat zijn 10.000 collega’s die ten dienste staan van duurzame mobiliteit, overal in België! Statistisch gezien is de kans dus groot dat je ons bedrijf al kent via één van je kennissen 😉

Vergeet niet om hem/haar bij gelegenheid te bedanken, want hij/zij stelt elke dag zijn/haar talent en expertise ten dienste van het Belgische spoornetwerk.

We are Infrabel. 

Jobs met impact

Wij bouwen aan een duurzame mobiliteit en zijn er trots op dat ons bedrijf een directe impact heeft op het milieu, de economie en de samenleving waarin wij leven.

Investeren in onze talenten

We geloven in het belang van je voortdurend te kunnen ontwikkelen en via interne mobiliteit nieuwe mogelijkheden te krijgen. De voorbije twee jaar maakten iets meer dan 1.700 collega’s kans op promotie of konden ze starten in een nieuwe functie of op een andere werkplek.

Een unieke spooracademie

Sinds 2021 beschikt Infrabel over een eigen //Academy in Brussel-West, de allereerste Belgische spoorwegschool. Het cursusaanbod omvat zowel basisopleidingen als permanente opleidingen en soft skills-opleidingen.

In 2019 werden in totaal 100.000 opleidingsdagen aan ons personeel verstrekt.

Collega’s met een groot hart

Onze collega’s staan in contact met de lokale gemeenschap en zijn het hele jaar door actief betrokken bij solidariteitsprojecten. Zo nemen ze nemen bijvoorbeeld deel aan bloedgeefacties met het Rode Kruis, speelgoed- en kledinginzamelingen voor plaatselijke verenigingen die zich inzetten voor kinderen, of bieden ze begeleiding aan jonge werkzoekenden.

Veiligheid voorop

Veiligheid is onze absolute prioriteit, en daar valt ook de bescherming van ons personeel onder. Het Safer-W-programma omvat een tiental projecten die de veiligheid van de collega’s die op het spoor werken, moet verhogen.

Denk daarbij aan aanvullende beschermingssystemen die waarschuwen voor dreigend gevaar, zoals smartphone-waarschuwingen via geolokalisatie, trillende smart watches, digitale procedures die je op je tablet kan raadplegen, enz.

Op zoek naar nieuwe collega’s

Het is een enorme uitdaging om mensen aan te werven voor onze knelpuntberoepen: 

  • Elektricien - mecanicien
  • Elektromecanicien
  • Technicus spoorwerken
  • Werfleider
  • Burgerlijk en industrieel ingenieur
  • Bestuurder van werktreinen
  • Technisch tekenaar
  • Computerprogrammeur
  • Treinverkeersleider
  • ...

Deze lijst is verre van volledig, we hebben zoveel verschillende jobs dat er vast ook iets voor jou bij is.  😉

Mensen warm maken voor onze jobs

Door de omgekeerde leeftijdspiramide waarmee we in ons bedrijf te maken hebben, gaat de helft van ons personeel tussen 2010 en 2025 met pensioen. Dat komt neer op meer dan 5.000 medewerkers die Infrabel verlaten.

Naast de “klassieke” aanwerving proberen we ook de STEM-beroepen (Science, Technology, Engineering & Mathematics) in de kijker te plaatsen zodat die meer mensen zouden aanspreken. Zo nemen we bijvoorbeeld deel aan projecten die ons de kans bieden jongeren te tonen welke jobs je bij Infrabel allemaal kan uitoefenen.

Stuk voor stuk zijn dit initiatieven die zowel voor de jongeren als de collega’s die hier vrijwillig aan meewerken, heel leerrijk zijn!

Interface 3 

Infrabel beschikt over een ultramoderne, multidisciplinaire ICT-afdeling. Om zijn expertise in de kijker te zetten, stelde ons IT-departement onlangs zijn deuren open voor studentes van Interface 3, een Brusselse non-profitorganisatie die werkzoekende vrouwen een opleiding geeft die hen klaarstoomt voor een job in de IT-sector.

Na deze ontmoeting openden we 4 stageplaatsen voor ontwikkelaars, die uiteindelijk resulteerden in 3 nieuwe aanwervingen!

Meer info.

Een ploeg van 10.000 collega’s

Onze jobs zijn divers en gevarieerd. Werken bij Infrabel, dat is een job uitvoeren die uniek is in België en je mee laat bouwen aan een duurzame mobiliteit. Een job die je de kans biedt een gezonde work-lifebalans te vinden, in een onderneming met tal van opleidingsmogelijkheden en veel aandacht voor welzijn op het werk.