Overslaan en naar de inhoud gaan

Oostkamp - Derde en vierde spoor en stationsomgeving

We werken aan de aanleg van de bedding van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge. De stationsomgeving van Oostkamp zal ook worden heringericht. De gemeente en Aquafin maken van de gelegenheid gebruik om een gescheiden riolering aan te leggen.

Locatie

Zone Stationsomgeving
Everaertstraat, Bareelstraat, Gevaartsestraat

Planning

Start: Februari 2018
End: Februari 2020

Welke werken voeren wij uit ?

 • Om de spoorbedding voor het derde en vierde spoor aan te leggen, verplaatsen wij de Everaertstraat en de Bareelstraat en leggen wij deze straten opnieuw aan. De gemeente Oostkamp en Aquafin voorzien ook een gescheiden rioleringsstelsel in deze zone.

 • In de stationsomgeving wordt het beschermd stationsgebouw en schuilhuisje verplaatst naar de overzijde van het spoor. Bovendien worden de perrons vernieuwd en verhoogd en komt er een nieuwe reizigersonderdoorgang. Het stationsplein zal aan de kant Patersonstraat komen te liggen. NMBS voorziet parkings en comfortabele, overdekte fietsenstallingen : 50 auto’s, 40 fietsen, 4 brom/bakfietsen kant Patersonstraat,  aan de andere zijde 28 auto’s, 76 fietsen, 4 brom/bakfietsen.

 • De fietserstunnel in de Gevaartsestraat zal worden vervangen door een nieuw exemplaar.

 • De spoorbedding voor het derde en vierde spoor zal worden aangelegd langs beide zijden van het spoor.

 • Als milderende maatregel zijn er geluidsmuren voorzien in twee zones: Warandestraat en ter hoogte van de stationsomgeving.

Wat zijn de fases van de werken? 

Een overzicht van de fasering per deelproject vind je in de tijdslijn.

De deelprojecten zijn:

- Everaertstraat

- Bareelstraat

- Fietstunnel Gevaartsestraat

- Stationsomgeving

- Geluidsmuren

- Spoorbedding

Planning van de werken

Everaertstraat 
 

 • tot 29 november: Er gebeuren werken aan de nutsleidingen: Fluvius vernieuwt de gasleiding tussen de Stationsstraat en de Everaertstraat 18. 
 • 6 januari tot 14 februari: We leggen de straat aan in betonstenen. De zijstraat van de Everaertstraat leggen we aan in asfalt. 
  Opgelet: de woningen zijn niet bereikbaar tijdens de werkuren en tijdens de aanleg van de klinkers. 
  De parking in de Everaertstraat bevindt zich op het braakliggend terrein net voor de nieuwe fietstunnel en zal in dienst gesteld worden op 20 november 2019. 

Gevaartsestraat

 • 25 november tot 20 december:  we werken de tunnel tussen de Gevaartsestraat en de Dolagestraat af en leggen de openbare weg aan. Fietsers kunnen via de Everaertstraat en de afgewerkte tunnel aan restaurant Sachs naar Moerbrugge/school. We zorgen ervoor dat fietsers de Everaertstraat veilig kunnen passeren. 

Dolagestraat

 • 18 tot 22 november: we leggen de straat aan in asfalt. Tijdens de asfaltwerken (vermoedelijk op 21 en 22 november) zijn de woningen in de werfzone niet bereikbaar. Plaats je wagen tijdens die periode buiten de werfzone. 

Bareelstraat

 • 2 tot 20 december: we leggen de straat aan in betonstraatstenen. Opgelet: de woningen zijn niet bereikbaar tijdens de werkuren en tijdens de aanleg van de klinkers. 

Huisvuilophaling

Wanneer jouw straat niet bereikbaar is, gebruik dan de ophaalpunten op de dichtstbijzijnde kruispunten die voor IVBO bereikbaar zijn. Het ophaalpunt is aangeduid met een bord. 

Wij zorgen ervoor dat alle woningen bereikbaar zijn tijdens de kerstvakantie.

Leveringen, thuisverpleging,...

Heb je dagdagelijks hulp nodig van thuisverpleging? Worden warme maaltijden aan huis geleverd? Plan je een speciale levering, werken aan jouw woning, een verhuis,... in die periode? Bespreek dit tijdig met de aannemer. Neem hiervoor contact op met Thomas Tassignon. Je vindt hem in de werfkeet (kant Patersonstraat).